Varen svarer ikke til beskrivelsen

Om det købte lider af mangler, må vurderes ud fra beskrivelsen af varen, og hvad køber ud over dette har oplyst. Det er derfor en god ide, at gemme annoncen og al korrespondance mellem jer, indtil varen er modtaget og gennemprøvet. Som udgangspunkt kan du kun gøre indsigelser, såfremt der er tale om væsentlige mangler. Om der er tale om en væsentlig mangler, er en konkret vurdering.

Såfremt du finder ud af, at varen ikke svarer til beskrivelsen, skal du med det samme kontakte sælger og gøre opmærksom på dette. Grunden til, at det skal ske med det samme er, at hvis du venter for længe med at reklamere, mister du retten til at gøre indsigelser.

Kontakt sælger, og gå i dialog omkring annullering eller godtgørelse uden ugrundet ophold. Såfremt I ikke kan løse problemet ved almindelig samtale, bør du af bevismæssige årsager sende sælger et anbefalet brev, en email eller en SMS, hvor du gør dine indsigelser gældende. Du bør gemme en kopi af brevet eller kræve en kvittering for modtagelse af email og SMS.

Hvis det købte lider af en mangel, kan du som køber enten forlange, at købet går tilbage eller et forholdsmæssigt afslag i prisen.

OK