Hvad gør DBA for at undgå falske annoncer?

Vi tager svindel på DBA meget alvorligt og er kede af det, når en bruger har en uheldig oplevelse på vores site. Man skal dog huske på, at der hver eneste måned gennemføres ca. 700.000 handler på DBA, og at langt de fleste af disse handler går godt for både køber og sælger. Når det er sagt, vil vi gerne slå fast, at én svindelsag på DBA er én for meget!

Nogle få svindlere opretter løbende nye e-mailadresser og udgiver sig for at være en anden person med falske profiloplysninger. Derfor indførte vi i 2012 synlig oprettelsesdato på alle profiler på DBA – en funktion, der har haft en meget positiv effekt.

Svindlerne benytter desuden skiftende ip-adresser og kan derfor ikke blokeres derigennem, og de ændrer konstant brugeradfærd.  Vi sætter derfor utrolig stor pris på alle de brugere, som straks anmelder mistænkelige annoncer. Et sikkert site kræver mere end sikkerhedssystemer. Der er også brug for ”rigtige mennesker” som spotter forsøg på svindel.

5 gode råd til sikker handel på nettet

  1. Vælg en sælger som er NemID-valideret. Det er din sikkerhed for at sælger er, hvem han/hun giver sig ud for at være
  2. Mødes med sælger personligt, så du kan se varen inden du betaler
  3. Benyt MobilePay i stedet for kontooverførsel/kontant betaling. MobilePay er knyttet til sælgers CPR nr., og derfor ligeledes en god sikkerhed for dig som køber.
  4. Bed om en original kvittering på varen, især hvis det er en nyere vare
  5. Køber du en cykel, så tjek at denne ikke er meldt stjålet - Dette kan du gøre i Politiets app.

Oplever du noget mistænkeligt, så kontakt os hurtigst muligt på support@dba.dk eller klik “Anmeld annonce” i toppen af annoncen. Så undersøger vi sagen.

OK