Hvad gør DBA for at undgå falske annoncer?

På DBA tager vi forsøg på svindel meget alvorligt og er kede af det, når en bruger har en uheldig oplevelse på vores site. Man skal dog huske på, at der hver eneste måned gennemføres ca. 700.000 handler på DBA, og at langt de fleste af disse handler går godt for både køber og sælger. Når det er sagt, vil vi gerne slå fast, at én svindelsag på DBA er én for meget!

Nogle få svindlere opretter løbende nye e-mailadresser og udgiver sig for at være en anden person med falske profiloplysninger. Derfor indførte vi i 2012 synlig oprettelsesdato på alle profiler på DBA – en funktion, der har haft en meget positiv effekt.

Svindlerne benytter desuden skiftende ip-adresser og kan derfor ikke blokeres derigennem, og de ændrer konstant brugeradfærd.  Vi sætter derfor utrolig stor pris på alle de brugere, som straks anmelder mistænkelige annoncer. Et sikkert site kræver mere end sikkerhedssystemer. Der er også brug for ”rigtige mennesker” som spotter forsøg på svindel.

Hvad gør DBA?

Vi bruger mange ressourcer på at sikre, at DBA er et trygt og sikkert sted at handle – og heldigvis foregår langt de fleste handler uden problemer.

Vi bruger flere metoder til at finde uærlige brugere på sitet:

 • Et sikkerhedssystem, som sikrer at mange uønskede annoncer ikke kommer på nettet.
 • Ambassadører/Moderatorer som døgnet rundt fjerner mistænkelige annoncer på sitet.
 • Hjælp fra vores erfarne brugere som anmelder mistænkelige annoncer. Disse anmeldelser har højeste prioritet og annoncer bliver straks fjernet af kundeservice.

 

Er vi blot lidt i tvivl, om en sælger er reel, lukker vi profilen og åbner den først igen, hvis sælger bliver NemID-valideret.

Desuden har vi gennem de seneste år lanceret en lang række nye tiltag, der skal nedbringe svindlen på vores site – fx: 

 • Mulighed for kun at se annoncer fra NemID-validerede brugere
 • NemID-validering for nogle sælgere ifb. oprettelse af annoncer
 • Dato for oprettelse på alle profiler (brugere kan se hvor længe sælger har været aktiv på DBA).
 • Samarbejde med politiet, der betyder, at vi som handelsplads følger deres anbefalinger til punkt og prikke.

 

NemID blev lanceret på DBA i 2012 og vi har siden oplevet et markant fald i brugere, som er blevet snydt. Derfor anbefaler vi altid, at man vælger at handle med en person, som har bekræftet sin identitet med NemID-validering.

Vi arbejder konstant på at gøre DBA så sikker som muligt samtidig med, at vi giver vores over 1,2 millioner månedlige brugere en attraktiv handelsplads, der er både hurtig og nem at bruge.

5 gode råd til sikker handel på nettet

 1. Vælg en sælger som er NemID-valideret. Det er din sikkerhed for at sælger er, hvem han/hun giver sig ud for at være
 2. Mødes med sælger personligt, så du kan se varen inden du betaler
 3. Benyt MobilePay i stedet for kontooverførsel/kontant betaling. Mobile Pay er knyttet til sælgers CPR nr., og derfor ligeledes en god sikkerhed for dig som køber.
 4. Bed om en original kvittering på varen, især hvis det er en nyere vare 
 5. Køber du en cykel, så tjek at denne ikke er meldt stjålet - Dette kan du gøre i Politiets app.

Oplever du noget mistænkeligt, så kontakt os hurtigst muligt på support@dba.dk eller klik “Anmeld annonce” i toppen af annoncen. Så undersøger vi sagen.

 

OK