Phishing – Falske sms/e-mails

Vær på vagt, hvis du får en sms eller e-mail, som tilsyneladende er fra DBA, men som:

  • Fortæller dig at din konto er suspenderet/blokeret eller at du skal opdatere dine kreditkortoplysninger – Disse udsendes aldrig fra DBA
  • indeholder forkerte oplysninger – står der f.eks. et andet navn end dit?
  • ikke er relevant – har du indrykket en annonce med det produkt, der står i e-mailen?
  • indeholder stavefejl
  • forsøger at franarre login-data eller kreditkortoplysninger

 

Phishing er et kendt fænomen på nettet, hvor svindlere forsøger at franarre internetbrugere deres bankoplysninger eller logindata. Det sker typisk ved, at brugeren får tilsendt en sms eller e-mail, hvis indhold forsøger at få brugeren til at indsende sine oplysninger pr. e-mail eller logge ind på en falsk internetside, der ligner f.eks. DBA.

Vi har oplevet, at nogle af vores brugere har fået tilsendt falske sms’er og e-mails. Det har både været en ”Bekræft din konto på DBA.DK”, ”Din konto er suspenderet”, ”Din DBA konto er begrænset” “Vigtigt- sikkerhedsforanstaltninger” og sms/e-mail, hvor man blev bedt om at bekræfte sine brugerdata. De links, som var indsat i disse e-mails, førtes til et site som ikke tilhørte DBA, men som lignede meget. Er du blot lidt i tvivl, så undlad at klikke på links i mailen, men skriv selv www.dba.dk i din browser eller videresend mailen til Support. Så undersøger vi sagen.

Hvis du kommer til at oplyse disse data på en falsk hjemmeside, skal du få dit betalingskort spærret hos dit pengeinstitut samt kontakte DBA kundeservice på support@dba.dk eller her – så ringer vi dig op.

 

Eksempel på falsk sms

Eksempel på falsk email

 

Eksempel på falsk brugerundersøgelse

OK