Spoofing: ”Beløbet er overført”-sms fra bank

Når du sælger på nettet, er det vigtigt at du sikre dig at du rent faktisk modtager betaling for din vare.

Vi har set eksempler på falske sms-beskeder som bekræfter at pengene er overført. Disse beskeder ser ud til at komme fra din bank, og vil ofte glide ubesværet ind i en eventuel eksisterende sms-tråd, der har været mellem dig og banken. Dette virker derfor meget troværdigt.

Det er muligt via internettjenester at forfalske afsender af både sms og email-afsender – Derfor er det vigtigt, at du altid tjekker din bankkonto og først sender eller overdrager varen, når beløbet kan ses på kontoen.

Vi anbefaler altid, at man handler personligt. Her overdrages varen til den nye ejer, som også har mulighed for at se at varen svare til beskrivelsen. Når handlen afsluttes, så benyt MobilePay i stedet for en kontooverførsel. Og her er det vigtigt, at du går ind på din MobilePay-app og tjekker at pengene står på kontoen. Godtag ikke en sms, som bekræfter overførslen.

Er det ikke muligt at mødes personligt, så vent med at sende varen til du kan se beløbet på din bankkonto – Vi anbefaler, at du sender varen som en pakke, da pakken dermed er forsikret og der udsendes Track&Trace til køberen. Du kan købe fragt her

eksempel på falsk sms
eksempel på falsk sms

OK